23 Nov
23Nov

Urfolk i Amazonas har lært seg mange av regnskogens hemmeligheter. Matses-folket tar i bruk et froskesekret for å få jaguarens kraft og stamina. Dette kommer godt med når livet krever litt ekstra.

Matsesene kaller sekretet for dåokiet. Når de skal ut på lange jaktturer, eller når kvinnene skal føde, inntar de det for å få ekstra krefter og utholdenhet. De henter sekretet fra en grønn frosk av arten stor apefrosk, og virkningen er formidabel. Da jeg levde i Amazonas hjalp denne frosken meg flere ganger med å overgå mine fysiske barrierer.

Anders C. Krogh inntar froskesekret hos matses-folket

Kjøp Med jaguarens kraft her!

Sekretet inntas ved at huden først svis av med en glødende tynn pinne. De lager to svimerker på overarmen og piller deretter av huden slik at kjøttet under blottlegges. På forhånd har de hentet sekretet fra den grønne frosken ved å binde den over røyken på et bål. Det er når frosken blir redd at den skiller ut en væske på ryggen. Dette skraper matsesene av med en pinne og legger i de to sårene på overarmen. Frosken slippes så løs, uten å ha tatt skade av seansen.

Det neste som skjer er at en intens varme brer seg gjennom kroppen og hodet, og en lett hodepine setter inn. Noen minutter senere begynner brekningene. Intense spenninger i magen vrenger magesekken og du blir sittende med hodet og overkroppen bøyd fremover og spy. De intense brekningene pågår i lang tid, også lenge etter at magesekken er tømt.

En mann hos matses-folket har inntatt et froskesekret for å få jaguarens krefter

Etter rundt 20 minutter går smertene over. Du føler deg lettet og utmattet på samme tid, og blir bare liggende på bakken mens neste fase tar over. Om dette er på kvelden vil du gjerne sovne og ikke våkne før morgenen etter. Drømmene vil være intense. Tar du det på morgenen vil du etter hvert reise deg opp og føle deg mer opplagt enn du har gjort på lenge. Sansene føles skarpere, og du er klar for enhver fysisk utfordring.

Det mest fremtredende med virkningen er følelsen av at kroppen kan presses hardere og lengre. Jeg kunne følge matsesene når de jaget tapir en hel dag gjennom jungelen, uten å kjenne på utmattelse, og uten å kjenne sult. Jeg var mektig imponert.

Anders C. Krogh kaster opp etter å ha innatt froskesekret hos matses-folket

Det har senere vært gjort forskning på dette merkelige stoffet som skilles ut av den store apefrosken. Det viser seg å inneholde de to stoffene deltorphin og dermophin, opioider som skal være mange ganger sterkere enn morfin. De har en bedøvende effekt på de naturlige stoppmekanismene i musklene, noe som gjør at de kan presses hardere og lengre enn vanlig. De samme stoffene brukes ulovlig i travsporten. Denne form for prestasjonsfremmende stoffer har matsesene kjent til og brukt i generasjoner.

Forskesekretet er også kjent under navnet kambo, og de siste årene har det begynt å bli tatt i bruk i enkelte alternativmiljøer i vesten. Fra disse miljøene rapporteres det om en rekke medisinske egenskaper stoffet skal inneha, men det finnes ikke vitenskapelig grunnlag for disse påstandene.

Kjøp Med jaguarens kraft her!

Kommentarer
* E-postadressen vil ikke bli publisert på hjemmesiden.