25 Sep
25Sep
Johan Wildhagens film "First Contact" er en opprivende og innsiktsfull dokumentar om situasjonen for verdens siste urfolk som lever uten kontakt med omverdenen. Den ble først vist på Aftenposten TV i 2015, og har unike bilder og intervjuer av nylig kontaktede urfolk dypt inne i Perus regnskog. Vi får også innblikk i hvordan Norge, gjennom våre investeringer i oljefondet, har vært med på å fordrive disse sårbare folkegruppene bort fra sine territorier.

Det finnes fortsatt mange titalls stammer i Amazonas som enda ikke har etablert kontakt med den verdenen Columbus tok med seg over Atlanterhavet for over 500 år siden. Dette er folkegrupper som ikke vil ha noe med oss å gjøre, men som stadig må flykte, lenger og lenger inn i regnskogen, bort fra bulldosere, motorsager, sykdommer, bibler og geværer.

Regnskogfondet har i 16 år jobbet systematisk for å sikre at disse menneskene skal få leve i fred på sine territorier. Sammen med et knippe urfolksorganisasjoner, jurister og antropologer har vi sikret at deres rett til å leve uten kontakt med omverdenen er lovfestet i Peru, vi har fått opprettet tusenvis av km2 med beskyttelsesreservater, og iverksatt kontrollsystemer på bakken som holder potensielle inntrengere borte. Men kampen er langt fra over og vi trenger all den støtten vi kan få.


Kommentarer
* E-postadressen vil ikke bli publisert på hjemmesiden.