13 Dec
13Dec

Det finnes faktisk et område i Amazonas like stort som halve Norge som er bebodd av flere titalls urfolk som lever uten kontakt med omverdenen. Det langhårete folket, beskrevet i "Med jaguarens kraft", er ett av dem. Nå har Regnskogfondets partner, ORPIO og Beatriz Huertas, publisert en studie basert på flere års forskning som dokumenterer eksistensen til dette unike regnskogsområdet og de ukjente stammene som lever der.

Territoriet har fått navnet "Territoriell korridor for isolerte urfolk Yavari-Tapiche". Regnskogen her er helt intakt, og sannsynligvis finnes det flere urfolksgrupper vi ikke engang vet eksisterer, med ukjente språk og kulturer. Disse står nå  i akutt fare for å bli utryddet.

For studien har også avdekket store trusler fra blant andre tømmerselskap, veibygging, kokainkarteller og misjonsvirksomhet. Regnskogfondet jobber med å få finansiert et svært ambisiøst prosjekt, sammen med flere partnere fra Peru og Brasil, med mål om å redde denne regnskogen og urfolkene der. Dette er en helt unik verdensarv vi bare ikke kan la gå til grunne.

Les mer om saken

Kjøp Med jaguarens kraft

Støtt Regnskogfondet  

Kommentarer
* E-postadressen vil ikke bli publisert på hjemmesiden.